Barion Pixel

Most egy régi nagy kedvencet próbálhattok ki, ahogyan Ódry-Szencz Zsófia készíti. Ez pedig nem más, mint a csalamádé! Biztos vagyok benne, hogy mindenki találkozik az életében legalább egyszer ezzel a fermentált savanyúsággal. Most magad is elkészítheted!

Fermentált finomságaid elkészítéséhez webshopunkból rendelhetsz  2,5L-es literes , 5 literes és 7,5 literes fermentáló üveg edényt.

 

Fermentált csalamádé recept hozzávalói:

  • fejes káposzta
  • paprika
  • paradicsom
  • dinnye
  • uborka
  • vöröshagyma
  • sárgarépa
  • babérlevél
  • egész fekete bors
  • mustármag
  • kapor
  • csombor

 

Fermentált csalamádé recept elkészítése:

A hozzávalókat alaposan megmosom, a dinnyét meghámozom. A káposztát legyalulom, a többi összetevőt tetszés szerint összedarabolom. Ezután szárazon sózom, majd készítek egy felöntőlevet. Ehhez vízben felforralok babérlevelet, fekete borsot és mustármagot, majd visszahűtöm. A fermentáló üveg aljára kaprot és csombort teszek, erre töltöm a zöldségeket, majd a kihűlt felöntőlevet is hozzáadom.
Az alapanyagok összsúlya a felöntőlével együtt a 2,5 literes fermentálóüvegben kb. 2,3 kg, az 5 literes fermentálóedényben kb. 4,7 kg, a 7,5 literes üvegben pedig kb. 7,2 kg.  Az arányok ízlés szerint változtathatók.

 

Szeretnéd Te is kipróbálni a fermentált csalamádé receptet?

Kattints ide és rendelj hozzá fermentáló üveget 3 praktikus méretben!