Fermentálás blog
Torshi Left / Közel-keleti Fermentált tarlórépa savanyúság recept
Egy különleges receptet és a hozzákapcsolódó sztorit momdom el most Neked, amelyet 2,5 literes fermentálóüveghez írtam. Ha a nagyobb 5 literes vagy 7,5 literes üveget használod, akkor minden mennyiséget szorozz fel! Torshi: A mediterrán vidéken, közel-, és...
Fermentált ribizli üdítőital
Nálam a nyár egyik slágere a bíborpiros ribizli. Gyerekként nem szerettem, de ma már alig várom június közepét, hogy szedhessem a kertben. Az egyik legkiadósabb felhasználása ha probiotikus fermentált üdítőt készítek belőle. Amire szükséged lesz: egy jól záródó üveg...
Alma cider fenyővel ízesítve
Tavasszal nagyon sok friss fenyőhajtást tudtam szedni. Elkezdtem ötletelni, mit tudnék készíteni belőle. Tettem ecetbe ízesítésnek és főztem szirupot, valamint elindítottam egy mézes fermentálást is. A fenyőecet a fenyő sziruppal nagyon kellemes salátaöntet alapnak....
Fermentált nyári savanyú káposzta kaporral, és fokhagymával
Ezt a receptet 2,5 literes fermentálóüveghez írtam. Ebből a mennyiségből 3 db 7 decis és 1 db 4 decis üveget töltöttem meg a kész savanyúsággal. Ha a nagyobb 5 literes vagy 7,5 literes üveget használod, akkor duplázd, vagy háromszorozd meg a mennyiséget! Ennél a...
Fermentált uborkaital mentával
A recept a 2,5 literes fermentálóüvegre van írva. Ha a nagyonbb 5 literes vagy 7,5 literes üvegben szeretnéd eltenni, akkor arányosan növeld a mennyiséget! Semmi sincs kőbe vésve, ízlés szerint lehet módosítani a mennyiségeken. Fermentált uborkaital mentával recept...
Fermentált szamócás limonádé
A jó idővel berobbant az eperszezon. Ezt a receptet most kaptuk az egyik kedves vásárlónktól. Fogadd szeretettel, ha van kedved, próbáld ki! Alig vártam, hogy újra elinduljon a gyümölcsszezon és ezzel a fermentált üdítők időszaka is. Jelenleg még csak két darab 2,5...
Fermentált Füge Üdítő
Újabb fermentált üdítő receptet kaptunk Robi konyhájából. Fogadjátok szeretettel! Imádom a fügét. Pár éve, ahogy lehetőségem vált rá, ültettem is a kertbe egy füge bokrot, ami mára egész szép nagy bokorrá vált. Bár nem olyan a megtermett füge íze, mint...
Fermentált „hamis ribizli” üdítő recept
Robi a fermentált bodza üdítő után ismét alkotott a konyhában. Olvassátok kalandjait szeretettel. 😀 Valószínűleg azon kattog az agyad, hogy mitől lett hamis a ribizli!? Az úgy volt, hogy hajnalban korán keltünk a feleségemmel és leszedtük a megmaradt ribizli...
Fermentált bodzás limonádé
Ezt a receptet Robitól kaptuk. Ez is bizonyítja, hogy a fermentálás nem csak a hölgyek kiváltsága. Fogadjátok szeretettel. Berobbant a nyár, ezzel a gyümölcsszezon. A gyümölcsnek pedig alapvetően kétféle célra szeretem használni, az egyik a befőtt, a másik a kifőtt...
Fermentált káposzta-birsalma és paprika recept Krisztitől
Ma két receptet is hoztam nektek, melyeket Moór Krisztina készített el. Az egyik káposzta és birsalma keveréke, a másik pedig finom paprikából készült. Fermentált finomságaid elkészítéséhez webshopunkból rendelhetsz 2,5L-es literes , 5 literes és 7,5 literes...
Fermentált paradicsom recept Melindától
Ma egy paradicsomos fermentált finomságot osztok meg veletek Vindus Melinda jóvoltából. Egy igazi színkavalkádos vitaminbombát készíthetsz majd és nem is kell már olyan sokáig várni rá! Fermentált finomságaid elkészítéséhez webshopunkból rendelhetsz 2,5L-es literes...
Fermentált cékla és vegyes savanyúság recept Veronikától
66A mostani receptet Rabi Veronika kedves olvasónktól kaptuk, aki kétféle receptet is küldött nekünk. Az egyik üvegbe céklát tett, a másikba vegyes zöldségeket: karfiolt, sárgarépát és lilahagymát. Látványra nagyon étvágygerjesztő! Próbáld ki, hogy ízre is olyan...