Alábbi bejegyzésünkben Rövid Eszter Zsófia / vagyis Drófi kertje és konyhája receptjét próbálhatjátok ki, aki a nyarat idéző fermentált dinnyehéj receptet hozta el Nektek.
Fermentált finomságaid elkészítéséhez webshopunkból rendelhetsz 2,5L-es literes , 5 literes és 7,5 literes fermentáló üveg edényt.
Fermentált dinnyehéj recept hozzávalói:
- dinnyehéj
- fokhagyma ízlés szerint
- édeskömény ízlés szerint (Helyettesíthető a klasszikus savanyúság fűszerrel, a kaporral is. Sőt!)
Fermentált dinnyehéj recept elkészítése:
A dinnye héját meghámoztam, előtte alaposan megmostam, hogy ne kerüljön semmilyen szennyeződés a fehér húsára. Összedaraboltam és beletettem a fermentáló üvegbe. Fokhagymát megpucoltam és az édesköménnyel együtt a dinnye mellé tettem. A végén 2 %-os felöntő lével felöntöttem, amit maximum az üveg nyakáig kell tölteni.
Szeretnéd Te is kipróbálni a fermentált dinnyehéj receptet?
Kattints ide és rendelj hozzá fermentáló üveget 3 praktikus méretben!