Barion Pixel

Alábbi bejegyzésünkben Rövid Eszter Zsófia / vagyis Drófi kertje és konyhája  receptjét próbálhatjátok ki, aki a nyarat idéző fermentált dinnyehéj receptet hozta el Nektek.

Fermentált finomságaid elkészítéséhez webshopunkból rendelhetsz  2,5L-es literes , 5 literes és 7,5 literes fermentáló üveg edényt.

 

Fermentált dinnyehéj recept hozzávalói:

  • dinnyehéj
  • fokhagyma ízlés szerint
  • édeskömény ízlés szerint (Helyettesíthető a klasszikus savanyúság fűszerrel, a kaporral is. Sőt!)

 

Fermentált dinnyehéj recept elkészítése:

 

A dinnye héját meghámoztam, előtte alaposan megmostam, hogy ne kerüljön semmilyen szennyeződés a fehér húsára. Összedaraboltam és beletettem a fermentáló üvegbe. Fokhagymát megpucoltam és az édesköménnyel együtt a dinnye mellé tettem. A végén 2 %-os felöntő lével felöntöttem, amit maximum az üveg nyakáig kell tölteni.

 

Szeretnéd Te is kipróbálni a fermentált dinnyehéj receptet?

Kattints ide és rendelj hozzá fermentáló üveget 3 praktikus méretben!