Barion Pixel

Az alábbiakban Ferenczy Fanni receptjét próbálhatjátok ki, aki lilakáposztát fermentált szárazon sózással. A szárazon sózás a fermentálás egyik formája, amikor a fermentálni kívánt zöldséget alaposan összegyúrjuk a sóval. Ezzel az erős rostozatot meglágyítjuk, ezáltal jobban kiengedi a levét, jobban összeesik és több fér az üvegbe. A kieresztett levet ezután rá lehet tölteni.

Fermentált finomságaid elkészítéséhez webshopunkból rendelhetsz  2,5L-es literes , 5 literes és 7,5 literes fermentáló üveg edényt.

 

Fermentált lilakáposzta recept hozzávalói:

  • lilakáposzta
  • lilahagyma
  • egész feketebors
  • kömény
  • babérlevél
  • koriander
  • gyömbér

 

Fermentált lilakáposzta recept elkészítése:

A lilakáposztát alaposan megmostam és legyalultam. A lilahagymát megpucoltam és vékony szeletekre vágtam. Alaposan összekevertem 2% sóval, és a fűszerekkel. Ezután szorosan feltöltöttem az üveget, és lezártam. 1-2 hónap alatt készül el.

A 2,5 literes fermentáló üvegünkbe szárazon sózva nagyjából 2,3-2,5 kg fermentálni kívánt hozzávaló fér, ha alaposan lenyomkodjuk.

 

Szeretnéd Te is kipróbálni a fermentált lilakáposzta receptet?

Kattints ide és rendelj hozzá fermentáló üveget 3 praktikus méretben!