Barion Pixel

Az alábbiakban Kiss Mónika két fantasztikus fermentált lilakáposzta receptjét osztom meg veletek. Káposzta, cékla, alma, valamint sárgarépa és karfiol…. hmmm, egy igazi vitaminbomba!

Fermentált finomságaid elkészítéséhez webshopunkból rendelhetsz  2,5L-es literes , 5 literes és 7,5 literes fermentáló üveg edényt.

 

Fermentált lilakáposzta-cékla-alma recept hozzávalói:

  • lilakáposzta
  • cékla
  • golden alma
  • kevés barna cukor
  • pár szem mazsola
  • köménymag
  • egész feketebors

 

Fermentált lilakáposzta-cékla-alma recept elkészítése:

 

A lilakáposztát megmostam, legyalultam. A céklát és a golden almát meghámoztam és kockákra vágtam. Az üveg aljára tettem a köménymagot, az egész feketeborsot, a mazsolát és a barna cukrot. Erre rétegeztem a káposztát, a céklát és a golden almát. A végén 2 %-os felöntőlét öntöttem rá. 

 

Fermentált lilakáposzta-karfiol-sárgarépa recept hozzávalói:

  • lilakáposzta
  • karfiol
  • sárgarépa
  • mustármag
  • koriandermag
  • egész feketebors

 

Fermentált lilakáposzta-karfiol-sárgarépa recept elkészítése:

 

A lilakáposztát megmostam és legyalultam. A karfiolt rózsákra szedtem és megmostam. A sárgarépát megpucoltam és hosszú csíkokra vágtam. Az üveg aljára egész feketeborsot, koriandermagot és mustármagot tettem, majd erre rétegeztem a többi hozzávalót. 2 %-os felöntőlevet adtam hozzá, amíg teljesen ellepte.

 

 

Szeretnéd Te is kipróbálni ezeket a fermentált savanyúság  recepteket?

Kattints ide és rendelj hozzá fermentáló üveget 3 praktikus méretben!