Az alábbiakban Kiss Mónika két fantasztikus fermentált lilakáposzta receptjét osztom meg veletek. Káposzta, cékla, alma, valamint sárgarépa és karfiol…. hmmm, egy igazi vitaminbomba!
Fermentált finomságaid elkészítéséhez webshopunkból rendelhetsz 2,5L-es literes , 5 literes és 7,5 literes fermentáló üveg edényt.
Fermentált lilakáposzta-cékla-alma recept hozzávalói:
- lilakáposzta
- cékla
- golden alma
- kevés barna cukor
- pár szem mazsola
- köménymag
- egész feketebors
Fermentált lilakáposzta-cékla-alma recept elkészítése:
A lilakáposztát megmostam, legyalultam. A céklát és a golden almát meghámoztam és kockákra vágtam. Az üveg aljára tettem a köménymagot, az egész feketeborsot, a mazsolát és a barna cukrot. Erre rétegeztem a káposztát, a céklát és a golden almát. A végén 2 %-os felöntőlét öntöttem rá.
Fermentált lilakáposzta-karfiol-sárgarépa recept hozzávalói:
- lilakáposzta
- karfiol
- sárgarépa
- mustármag
- koriandermag
- egész feketebors
Fermentált lilakáposzta-karfiol-sárgarépa recept elkészítése:
A lilakáposztát megmostam és legyalultam. A karfiolt rózsákra szedtem és megmostam. A sárgarépát megpucoltam és hosszú csíkokra vágtam. Az üveg aljára egész feketeborsot, koriandermagot és mustármagot tettem, majd erre rétegeztem a többi hozzávalót. 2 %-os felöntőlevet adtam hozzá, amíg teljesen ellepte.
Szeretnéd Te is kipróbálni ezeket a fermentált savanyúság recepteket?
Kattints ide és rendelj hozzá fermentáló üveget 3 praktikus méretben!