Ma két receptet is hoztam nektek, egyenesen Mészáros Meli konyhájából, aki káposztát fermentált birsalmával és isteni finom vegyes savanyúságot készített több zöldségből.
A tavasz közeledtével ideje feltölteni szervezetünket vitaminokkal, ami ezekkel a fermentált finomságokkal egyszerűen fog menni. 😊
Fermentált finomságaid elkészítéséhez webshopunkból rendelhetsz 2,5L-es literes , 5 literes és 7,5 literes fermentáló üveg edényt.
Fermentált savanyú káposzta birsalmával recept hozzávalói:
- egy fejeskáposzta
- 1-2 db birsalma
- babérlevél
- mustármag
- egész feketebors
Fermentált savanyú káposzta birsalmával recept elkészítése:
A káposztát és a birsalmát alaposan megmostam. A káposztát legyalultam, a birsalmát megpucoltam, kivágtam a magházát és feldaraboltam. Az üvegbe fűszerezésként tettem babérlevelet, mustármagot és egész feketeborsot, majd beletettem a gyalult káposztát. A végén felöntöttem 2 %-os felöntőlével.
Fermentált vegyes savanyúság recept hozzávalói:
- káposzta
- lilakáposzta
- alma
- vöröshagyma
- uborka
- répa
- egész feketebors
- babérlevél
- borókabogyó
Fermentált vegyes savanyúság recept elkészítése:
A hozzávalókat alaposan megmostam, amit kellett megpucoltam és nagyjából egyforma darabokra vágtam össze. Az üveg aljára tettem a fűszereket, és szépen rétegenként beletettem a zöldségeket. A felöntéshez 2 %-os levet használtam.
Szeretnéd Te is kipróbálni ezeket a fermentált savanyúság recepteket?
Kattints ide és rendelj hozzá fermentáló üveget 3 praktikus méretben!