Barion Pixel

Ma két receptet is hoztam nektek, egyenesen Mészáros Meli konyhájából, aki káposztát fermentált birsalmával és isteni finom vegyes savanyúságot készített több zöldségből.

A tavasz közeledtével ideje feltölteni szervezetünket vitaminokkal, ami ezekkel a fermentált finomságokkal egyszerűen fog menni. 😊

Fermentált finomságaid elkészítéséhez webshopunkból rendelhetsz  2,5L-es literes , 5 literes és 7,5 literes fermentáló üveg edényt.

 

Fermentált savanyú káposzta birsalmával recept hozzávalói:

  • egy fejeskáposzta
  • 1-2 db birsalma
  • babérlevél
  • mustármag
  • egész feketebors

 

Fermentált savanyú káposzta birsalmával recept elkészítése:

 

A káposztát és a birsalmát alaposan megmostam. A káposztát legyalultam, a birsalmát megpucoltam, kivágtam a magházát és feldaraboltam. Az üvegbe fűszerezésként tettem babérlevelet, mustármagot és egész feketeborsot, majd beletettem a gyalult káposztát. A végén felöntöttem 2 %-os felöntőlével.

 

Fermentált vegyes savanyúság recept hozzávalói:

  • káposzta
  • lilakáposzta
  • alma
  • vöröshagyma
  • uborka
  • répa
  • egész feketebors
  • babérlevél
  • borókabogyó

Fermentált vegyes savanyúság recept elkészítése:

A hozzávalókat alaposan megmostam, amit kellett megpucoltam és nagyjából egyforma darabokra vágtam össze. Az üveg aljára tettem a fűszereket, és szépen rétegenként beletettem a zöldségeket. A felöntéshez 2 %-os levet használtam.

 

Szeretnéd Te is kipróbálni ezeket a fermentált savanyúság recepteket?

Kattints ide és rendelj hozzá fermentáló üveget 3 praktikus méretben!