Barion Pixel

Most egy igazi különlegességet, egy fermentált szőlő receptet próbálhattok ki Varga Andrea receptkönyvéből. Saját bevallása szerint: „Erre büszke vagyok, mert ez nagyon finomra sikerült!” Ezek után már kétség sem férhet hozzá, hogy ezt el kell készíteni!

Fermentált finomságaid elkészítéséhez webshopunkból rendelhetsz  2,5L-es literes , 5 literes és 7,5 literes fermentáló üveg edényt.

 

Fermentált szőlő recept hozzávalói:

  • már érett, de még kemény szőlőszemek
  • fokhagyma ízlés szerint
  • chili (saját termesztésű jalapeno) ízlés szerint
  • citromkarika

 

Fermentált szőlő recept elkészítése:

 

A szőlőt leszedjük a fürtökről, átnézzük, hogy ne legyen rajta sérülés és alaposan megmossuk őket. Ezután az üvegbe tesszük őket a megpucolt fokhagymával és a chili paprikával. Ez utóbbit belerakhatjuk egészben vagy feldarabolva is. Ezt követően felöntjük 2,5 %-os sós felöntővízzel és egy héj nélküli citromkarikával leszorítjuk, amennyiben befőttes üvegben tesszük el. A fermentálóüvegben nem szükséges, és nem is lehet leszorítani, de a citromkarikát hozzá lehet adni.

 

Szeretnéd Te is kipróbálni a fermentált szőlő receptet?

Kattints ide és rendelj hozzá fermentáló üveget 3 praktikus méretben!