A saját kertemben nyíló levendulából készítettem ezt a fermentált levendula italt. A levendula reneszánszát éli, kiváló illatosító és ételek, italok különleges alapanyaga. Fogyasszátok szeretettel!
Webáruházunkban többféle fermentáló üveg közül választhatsz. Ez a recept a 2,5 L-es fermentáló üveghez készült.
Fermentált levendula ital recept hozzávalói
- Fermentáló üveg
- Egy csokor levendula
- Fél bio citrom
- 2 liter víz
- 6-8 ek cukor
- 3-4 nap türelem
Fermentált levendula ital elkészítésének menete
- Alaposan elmosom a fermentáló üveget.
- A vizet felforralom, majd egy bögrényit félreteszek belőle – ezt később a fermentáló üveg kalapjába öntöm. A maradék forró vízhez hozzáadom a kristálycukrot, alaposan elkeverem, majd megvárom, míg teljesen kihűl.
- A fermentáló üvegbe beleteszem a levendulát és rákarikázom a megmosott bio citromot
- Ezután ráöntöm a kihűlt cukros vizet, úgy, hogy az üveg nyakánál maradjon kb. 2 cm légrés – így elkerülhető, hogy a folyadék kifusson. Ráhelyezem az üveg kupakját, majd a korábban félretett vizet beleöntöm a kalapjába. Ez segít távol tartani a nem kívánt baktériumokat a fermentált cseresznyeitaltól.
- 3-4 nap alatt elkészül. A kupakba töltött vizet leöntöm, majd a fermentált italt átszűröm egy kancsóba vagy olyan üvegbe, amely kényelmesen elfér a hűtőajtó polcán. Isteni frissítő a nyári melegben.