Barion Pixel

A saját kertemben nyíló levendulából készítettem ezt a fermentált levendula italt. A levendula reneszánszát éli, kiváló illatosító és ételek, italok különleges alapanyaga. Fogyasszátok szeretettel!

Webáruházunkban többféle fermentáló üveg közül választhatsz. Ez a recept a 2,5 L-es fermentáló üveghez készült.

 

Fermentált levendula ital recept hozzávalói

  • Fermentáló üveg
  • Egy csokor levendula
  • Fél bio citrom
  • 2 liter víz
  • 6-8 ek cukor
  • 3-4 nap türelem

 

Fermentált levendula ital elkészítésének menete

  1. Alaposan elmosom a fermentáló üveget.
  2. A vizet felforralom, majd egy bögrényit félreteszek belőle – ezt később a fermentáló üveg kalapjába öntöm. A maradék forró vízhez hozzáadom a kristálycukrot, alaposan elkeverem, majd megvárom, míg teljesen kihűl.
  3. A fermentáló üvegbe beleteszem a levendulát és rákarikázom a megmosott bio citromot
  4. Ezután ráöntöm a kihűlt cukros vizet, úgy, hogy az üveg nyakánál maradjon kb. 2 cm légrés – így elkerülhető, hogy a folyadék kifusson. Ráhelyezem az üveg kupakját, majd a korábban félretett vizet beleöntöm a kalapjába. Ez segít távol tartani a nem kívánt baktériumokat a fermentált cseresznyeitaltól.
  5.  3-4 nap alatt elkészül. A kupakba töltött vizet leöntöm, majd a fermentált italt átszűröm egy kancsóba vagy olyan üvegbe, amely kényelmesen elfér a hűtőajtó polcán. Isteni frissítő a nyári melegben.

 

Szeretnéd Te is kipróbálni ezeket a szuper fermentált recepteket?

Kattints ide és rendelj hozzá fermentáló üveget 6 praktikus méretben és nézd meg a praktikus kiegészítőket, receptkönyveket is!