66A mostani receptet Rabi Veronika kedves olvasónktól kaptuk, aki kétféle receptet is küldött nekünk.
Az egyik üvegbe céklát tett, a másikba vegyes zöldségeket: karfiolt, sárgarépát és lilahagymát.
Látványra nagyon étvágygerjesztő! Próbáld ki, hogy ízre is olyan finom-e! 😊
Fermentált finomságaid elkészítéséhez webshopunkból rendelhetsz 2,5L-es literes , 5 literes és 7,5 literes fermentáló üveg edényt.
Fermentált cékla recept hozzávalói:
- cékla
- fűszerkömény
Fermentált cékla recept elkészítése:
A céklát alaposan megmostam, meghámoztam és legyalultam. Az üvegbe töltöttem őket a fűszerköménnyel együtt és felöntöttem 2 % sós felöntőlével. 1-2 hónap alatt finoman összeérik.-
Az alapanyagok összsúlya a felöntőlével együtt a 2,5 literes fermentálóüvegben kb. 2,3 kg, az 5 literes fermentálóedényben kb. 4,7 kg, a 7,5 literes üvegben pedig kb. 7,2 kg. Az arányok ízlés szerint változtathatók.
Fermentált vegyes savanyúság recept hozzávalói:
- karfiol
- sárgarépa
- lilahagyma
- egész feketebors
- fűszerkömény
- kapor
Fermentált vegyes savanyúság recept elkészítése:
A zöldségeket alaposan megmostam. A karfiol rózsáira szedtem, a sárgarépát és a lilahagymát felkarikáztam. Az üveg aljára tettem a fűszereket és erre töltöttem vegyesen a zöldségeket. Végül 2 %-os sós vízzel felöntöttem. A zöldségek méretétől függően 3-6 hét alatt elkészül.
Szeretnéd Te is kipróbálni a fermentált cékla vagy vegyes savanyúság receptet?
Kattints ide és rendelj hozzá fermentáló üveget 3 praktikus méretben!