Barion Pixel

66A mostani receptet Rabi Veronika kedves olvasónktól kaptuk, aki kétféle receptet is küldött nekünk.

Az egyik üvegbe céklát tett, a másikba vegyes zöldségeket: karfiolt, sárgarépát és lilahagymát.

Látványra nagyon étvágygerjesztő! Próbáld ki, hogy ízre is olyan finom-e! 😊

Fermentált finomságaid elkészítéséhez webshopunkból rendelhetsz  2,5L-es literes , 5 literes és 7,5 literes fermentáló üveg edényt.

 

Fermentált cékla recept hozzávalói:

  • cékla
  • fűszerkömény

 

Fermentált cékla recept elkészítése:

A céklát alaposan megmostam, meghámoztam és legyalultam. Az üvegbe töltöttem őket a fűszerköménnyel együtt és felöntöttem 2 % sós felöntőlével.  1-2 hónap alatt finoman összeérik.-

Az alapanyagok összsúlya a felöntőlével együtt a 2,5 literes fermentálóüvegben kb. 2,3 kg, az 5 literes fermentálóedényben kb. 4,7 kg, a 7,5 literes üvegben pedig kb. 7,2 kg.  Az arányok ízlés szerint változtathatók.

 

Fermentált vegyes savanyúság recept hozzávalói:

  • karfiol
  • sárgarépa
  • lilahagyma
  • egész feketebors
  • fűszerkömény
  • kapor

Fermentált vegyes savanyúság recept elkészítése:

 A zöldségeket alaposan megmostam. A karfiol rózsáira szedtem, a sárgarépát és a lilahagymát felkarikáztam. Az üveg aljára tettem a fűszereket és erre töltöttem vegyesen a zöldségeket. Végül 2 %-os sós vízzel felöntöttem. A zöldségek méretétől függően 3-6 hét alatt elkészül.

 

 

Szeretnéd Te is kipróbálni a fermentált cékla vagy vegyes savanyúság receptet?

Kattints ide és rendelj hozzá fermentáló üveget 3 praktikus méretben!