Ma két receptet is hoztam nektek, melyeket Moór Krisztina készített el. Az egyik káposzta és birsalma keveréke, a másik pedig finom paprikából készült.
Fermentált finomságaid elkészítéséhez webshopunkból rendelhetsz 2,5L-es literes , 5 literes és 7,5 literes fermentáló üveg edényt.
Fermentált káposzta-birsalma recept hozzávalói:
- fehér káposzta
- birsalma
- babérlevél
- egész feketebors
Fermentált káposzta-birsalma recept elkészítése:
A káposztát és a birsalmát alaposan megmostam. A káposztát vékonyra legyalultam, a birsalmát meghámoztam, kimagoztam és kisebb darabokra összevágtam. Az összetevőket lemértem és a súlyuknak megfelelő 2%-nyi sóval összekevertem. A babérleveleket és a feketeborsot is beleforgattam és üvegekbe tettem.
Fermentált paprika recept hozzávalói:
- paprika, vegyesen is lehet több színű
Fermentált paprika recept elkészítése:
A paprikákat alaposan megmostam, vékony szeletekre felvágtam. Üvegekbe tettem és felöntöttem 2 %-os sóoldattal.
Az alapanyagok összsúlya a felöntőlével együtt a 2,5 literes fermentálóüvegben kb. 2,3 kg, az 5 literes fermentálóedényben kb. 4,7 kg, a 7,5 literes üvegben pedig kb. 7,2 kg. Az arányok ízlés szerint változtathatók.
Szeretnéd Te is kipróbálni ezeket a szuper fermentált savanyúság recepteket?
Kattints ide és rendelj hozzá fermentáló üveget 3 praktikus méretben!