Barion Pixel

Ma egy paradicsomos fermentált finomságot osztok meg veletek Vindus Melinda jóvoltából.

Egy igazi színkavalkádos vitaminbombát készíthetsz majd és nem is kell már olyan sokáig várni rá!

Fermentált finomságaid elkészítéséhez webshopunkból rendelhetsz  2,5L-es literes , 5 literes és 7,5 literes fermentáló üveg edényt.

 

Fermentált paradicsom recept hozzávalói:

    • zöld, félérett és érett koktélparadicsomok
    • szemes feketebors
    • fokhagyma
    • bazsalikom
    • Himaláya só

     

    Fermentált paradicsom recept elkészítése:

    A koktélparadicsomokat alaposan megmostam, félbevágtam. Az üvegekbe vegyesen kerültek a zöld, a félérett és az érett paradicsomok. Egyes üvegekbe tettem szemes borsot, néhányba pedig megpucolt fokhagymát és bazsalikomot. Végül felöntöttem 2%-os Himaláya sóból készült oldattal.

    Az alapanyagok összsúlya a felöntőlével együtt a 2,5 literes fermentálóüvegben kb. 2,3 kg, az 5 literes fermentálóedényben kb. 4,7 kg, a 7,5 literes üvegben pedig kb. 7,2 kg.  Az arányok ízlés szerint változtathatók.

    Amit érdemes figyelembe venni, hogy a félérett paradicsom, eltett állapotban is tovább érik. Így a kemény állagú, de már pirosodó félérett paradicsom, jó eséllyel meg fog puhulni az üvegben!

     

    Szeretnéd Te is kipróbálni a fermentált paradicsom receptet?

    Kattints ide és rendelj hozzá fermentáló üveget 3 praktikus méretben!