Fermentálás blog
Fermentált levendula ital
A saját kertemben nyíló levendulából készítettem ezt a fermentált levendula italt. A levendula reneszánszát éli, kiváló illatosító és ételek, italok különleges alapanyaga. Fogyasszátok szeretettel! Webáruházunkban többféle fermentáló üveg közül választhatsz. Ez a...
Fermentált cseresznye üdítő
Egyik vásárlónktól cseresznye üdítő készítésről kaptunk receptet. Fogadd szeretettel, ha van kedved, próbáld ki! Ha érdekelnek további fermentált üdítő receptet, próbálgasd kedvedre! Bár a cseresznyét is évről-évre egyre nehezebb beszerezni, azért pár marékkal...
Fermentált spárga recept
Az egyik kedves ügyfelünktől kaptuk az alábbi fermentált spárga receptet. Annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy elegendő lett volna egy kicsivel kevesebb spárgát beletenni, hogy csak a fermentáló üveg nyakáig érjen, nagyobb légrés alakuljon ki, nehogy véletlen...
Uborkából Kimchit? Igen!
A Világevő blogon olvastam először a kimchiről. Ez a koreaiak ikonikus savanyúsága. A klasszikus verzió kínai kelből készült, sárgarépával és jégcsapretekkel kiegészítve. Miután megkóstoltam egy akkor még működő koreai büfében, ahol házilag készítettek kínai kelből,...
Fermentált körtés üdítő
Fermentált üdítőnek gyakorlatilag csak a képzelet és az ízlés szab határt. Már a gyűjteményünkben is sokféle fermentált üdítő receptet találsz. Ebben a receptben körte üdítő készítésről kaptunk leírást és videót. Fogadd szeretettel, ha van kedved, próbáld ki!...
Csípős és mediterrán, fermentált zöldség kavalkád, egy gyerekorvos konyhájából
Részletek egy nagyon kedves vásárlómmal történt levelezésből., aki évek óta lelkes követője az oldalamnak. Ő Magyar Erzsébet Katalin, egy borsodi gyermekorvos. Nem sokat tudok róla, de annyit biztosan, hogy fáradhatatlanul végzi a hivatását, és rajong a...
Torshi Left / Közel-keleti Fermentált tarlórépa savanyúság recept
Egy különleges receptet és a hozzákapcsolódó sztorit momdom el most Neked, amelyet 2,5 literes fermentálóüveghez írtam. Ha a nagyobb 5 literes vagy 7,5 literes üveget használod, akkor minden mennyiséget szorozz fel! Torshi: A mediterrán vidéken, közel-, és...
Fermentált ribizli üdítőital
Nálam a nyár egyik slágere a bíborpiros ribizli. Gyerekként nem szerettem, de ma már alig várom június közepét, hogy szedhessem a kertben. Az egyik legkiadósabb felhasználása ha probiotikus fermentált üdítőt készítek belőle. Amire szükséged lesz: egy jól záródó üveg...
Alma cider fenyővel ízesítve
Tavasszal nagyon sok friss fenyőhajtást tudtam szedni. Elkezdtem ötletelni, mit tudnék készíteni belőle. Tettem ecetbe ízesítésnek és főztem szirupot, valamint elindítottam egy mézes fermentálást is. A fenyőecet a fenyő sziruppal nagyon kellemes salátaöntet alapnak....
Fermentált nyári savanyú káposzta kaporral, és fokhagymával
Ezt a receptet 2,5 literes fermentálóüveghez írtam. Ebből a mennyiségből 3 db 7 decis és 1 db 4 decis üveget töltöttem meg a kész savanyúsággal. Ha a nagyobb 5 literes vagy 7,5 literes üveget használod, akkor duplázd, vagy háromszorozd meg a mennyiséget! Ennél a...
Fermentált uborkaital mentával
A recept a 2,5 literes fermentálóüvegre van írva. Ha a nagyonbb 5 literes vagy 7,5 literes üvegben szeretnéd eltenni, akkor arányosan növeld a mennyiséget! Semmi sincs kőbe vésve, ízlés szerint lehet módosítani a mennyiségeken. Fermentált uborkaital mentával recept...
Fermentált szamócás limonádé
A jó idővel berobbant az eperszezon. Ezt a receptet most kaptuk az egyik kedves vásárlónktól. Fogadd szeretettel, ha van kedved, próbáld ki! Alig vártam, hogy újra elinduljon a gyümölcsszezon és ezzel a fermentált üdítők időszaka is. Jelenleg még csak két darab 2,5...