Fermentálás blog
Fermentált Füge Üdítő
Újabb fermentált üdítő receptet kaptunk Robi konyhájából. Fogadjátok szeretettel! Imádom a fügét. Pár éve, ahogy lehetőségem vált rá, ültettem is a kertbe egy füge bokrot, ami mára egész szép nagy bokorrá vált. Bár nem olyan a megtermett füge íze, mint...
Fermentált „hamis ribizli” üdítő recept
Robi a fermentált bodza üdítő után ismét alkotott a konyhában. Olvassátok kalandjait szeretettel. 😀 Valószínűleg azon kattog az agyad, hogy mitől lett hamis a ribizli!? Az úgy volt, hogy hajnalban korán keltünk a feleségemmel és leszedtük a megmaradt ribizli...
Fermentált bodzás limonádé
Ezt a receptet Robitól kaptuk. Ez is bizonyítja, hogy a fermentálás nem csak a hölgyek kiváltsága. Fogadjátok szeretettel. Berobbant a nyár, ezzel a gyümölcsszezon. A gyümölcsöt pedig alapvetően kétféle célra szeretem használni, az egyik a befőtt, a másik a kifőtt...
Fermentált káposzta-birsalma és paprika recept Krisztitől
Ma két receptet is hoztam nektek, melyeket Moór Krisztina készített el. Az egyik káposzta és birsalma keveréke, a másik pedig finom paprikából készült. Fermentált finomságaid elkészítéséhez webshopunkból rendelhetsz 2,5L-es literes , 5 literes és 7,5 literes...
Fermentált paradicsom recept Melindától
Ma egy paradicsomos fermentált finomságot osztok meg veletek Vindus Melinda jóvoltából. Egy igazi színkavalkádos vitaminbombát készíthetsz majd és nem is kell már olyan sokáig várni rá! Fermentált finomságaid elkészítéséhez webshopunkból rendelhetsz 2,5L-es literes...
Fermentált cékla és vegyes savanyúság recept Veronikától
66A mostani receptet Rabi Veronika kedves olvasónktól kaptuk, aki kétféle receptet is küldött nekünk. Az egyik üvegbe céklát tett, a másikba vegyes zöldségeket: karfiolt, sárgarépát és lilahagymát. Látványra nagyon étvágygerjesztő! Próbáld ki, hogy ízre is olyan...
Fermentált fekete retek recept Beatrixtól
Ma egy különleges és szuper egészséges receptet hoztam nektek Bakán Beatrix konyhájából, aki natúr fermentált fekete retket készített. A fekete retek egy cékla nagyságú, kívül sötétbarna/fekete, belül fehér színű, káposztafélék családjába tartozó növény, melynek a...
Fermentált lilakáposzta recept Fannitól
Az alábbiakban Ferenczy Fanni receptjét próbálhatjátok ki, aki lilakáposztát fermentált szárazon sózással. A szárazon sózás a fermentálás egyik formája, amikor a fermentálni kívánt zöldséget alaposan összegyúrjuk a sóval. Ezzel az erős rostozatot meglágyítjuk, ezáltal...
Fermentált csalamádé recept Zsófiától
Most egy régi nagy kedvencet próbálhattok ki, ahogyan Ódry-Szencz Zsófia készíti. Ez pedig nem más, mint a csalamádé! Biztos vagyok benne, hogy mindenki találkozik az életében legalább egyszer ezzel a fermentált savanyúsággal. Most magad is elkészítheted! Fermentált...
Fermentált vegyes savanyúság Veronikától
Varga Veronikától kaptuk ezeket a szuper egészséges fermentált fejeskáposzta, és vegyes savanyúság receptet, amelyek több összetevőből és különböző fűszerezéssel készülnek. Érdemes kipróbálni annak, aki ínycsiklandó, vitaminban gazdag savanyúságokra vágyik. Fermentált...
Fermentált szőlő recept Andreától
Most egy igazi különlegességet, egy fermentált szőlő receptet próbálhattok ki Varga Andrea receptkönyvéből. Saját bevallása szerint: „Erre büszke vagyok, mert ez nagyon finomra sikerült!” Ezek után már kétség sem férhet hozzá, hogy ezt el kell készíteni! Fermentált...
Fermentált savanyú káposzta és vegyes savanyúság receptek Melitől
Ma két receptet is hoztam nektek, egyenesen Mészáros Meli konyhájából, aki káposztát fermentált birsalmával és isteni finom vegyes savanyúságot készített több zöldségből. A tavasz közeledtével ideje feltölteni szervezetünket vitaminokkal, ami ezekkel a fermentált...